Search

PD-13
THERAPY BIJ
ACNE & ROSACEA

PD-13 Therapy Bij Acne & Rosacea

Met Lichttherapie + METHYL AMINOLEVULINATE HCL

PD- 13: Het wordt ook wel een medicijnvrije behandeling genoemd ter voorkoming van het terugkeren van acne, rosacea, die de activiteit van de talgklieren vermindert en acne-kiemen doodt.

Het kan matige tot ernstige acne, actinische keratose, rosacea en andere huidgroei behandelen, zelfs op de hoofdhuid. PD-13 Therapy is een foto-dynamische behandeling voor het medicijnvrij behandelen. Tijdens deze behandeling wordt gebruikt gemaakt van rood Bioptronlicht welke zorgt voor de activering van de werkstof Methyl Aminolevulinate HCl en een direct resultaat geeft.

De activiteit van talgklieren wordt verminderd en de propioni bacterie acnes  en de demodex mijt, welke een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van rosacea, worden gedood. Ook zal het een herstellend effect hebben op de huid die door de zon beschadigd is zoals bij actinische keratose.

Het maximale resultaat van de behandeling is na 3 – 4 weken te zien en de behandeling mag, indien nodig, na 4 tot 6 weken worden herhaald.

Het is mogelijk dat je huid wat gaat schilferen of een lichte vervelling krijgt, dit is niet te voorspellen in welke mate en of dit gebeurt. Hou hier dus rekening mee als je de behandeling laat doen. Roodheid en prikkeling van de huid zijn normaal en verdwijnen binnen 2-3 dagen na de behandeling.

 Contra-indicatie: Lichtgevoeligheid, zwangerschap of borstvoeding, auto-immuunziekte. Gevoeligheid voor methylaminolevulinaat of enige bestanddeel van de formulering, incl. pinda-en amandelolie (is niet getest bij mensen met pinda-allergie).
*
R
osacea is een chronische aandoening met ontstekingen, die wordt gekenmerkt door ernstige roodheid (voorbijgaand erytheem), blijvende roodheid (niet-voorbijgaand erytheem), papels, puisten en teleangiëctastieën (= couperose genoemd zijn kleine bloedvaatjes die net onder de huid zitten en blijvend verwijd zijn).

Methylaminolevulinaat (MAL) is een medicijn dat wordt gebruikt als sensibilisator (maakt de huid gevoeliger voor lichtstralen) bij fotodynamische therapie. Dit medicijn wordt ingezet bij Actinische keratose (voorstadium huidkanker) en daarnaast heeft het positieve effecten op o.a. acne en rosacea.
*
Topicale therapie is niet altijd effectief bij de behandeling van symptomen van rosacea. Vaak zie je ook dat klanten chronisch antibiotica gebruiken om de ziekte onder controle te houden. Hoewel de exacte ontstaansoorzaak en het exacte verloop van de ziekte van rosacea onbekend is, is de behandeling van deze aandoening onderzocht met als uitgangspunt het vergelijk met de gelijkenis van een door acne beschadigde huid.
*
Rapporten hebben veelbelovende resultaten laten zien bij personen met rosacea, die werden behandeld met rood foto biomodulatie licht met Methyl Aminolevulinate HCl (MAL – PDT).

De behandeling laat een significante verbetering zien in de afname van papels, puisten, roodheid. 

En zag in de studie dat er verbetering op trad van ontstekingsreacties (papels, puisten, knobbeltjes), roodheid en teleangiëctastieën bij personen met rosacea.
Vermijd zon en andere door licht geactiveerde behandelingen gedurende ten minste 7 dagen.

GEBRUIK ELKE 90 MINUTEN DE ZONBESCHERMENDE CREME.

Vermijd Sauna, zwembad, sport en alle activiteiten waardoor je overmatig zweet.
Vermijd scrubben, peeling en gebruik geen exfolianten de eerste 7 dagen.

Resultaten van de PD-13 behandeling
Bekijk onderstaande video (druk linksboven op vergroten)

Openingstijden en contact

Onze openingstijden zijn:
maandag 13:00–18:00
dinsdag en donderdag  09:00–21:00
woensdag en vrijdag 9:00-18:00
zaterdag: alleen voor produkten

We zijn via Whatsapp bereikbaar