Zoek

ONZE HUID
IS ZUUR

Onze huid is zuur!

Alles wat water bevat, dus ook de huid, heeft een bepaalde zuurgraad. Onze huid is niet voor niets zuur. Dit zure laagje helpt namelijk de huid sterk te houden. Het zorgt ervoor dat de huidflora in balans is. De slechte bacteriën worden gedood en de goede bacteriën krijgen de ruimte. Het is belangrijk om de huid zuur te houden, want uit onderzoek blijkt niet alleen dat een huid met een hoge pH-waarde droger, doffer en sneller geïrriteerd is, maar ook dat jeeerder rimpels krijgt… en dat willen we natuurlijk niet!

Wist je dat...

De pH-waarde van een gezonde huid 5,5 is? Vaak horen we cosmeticamerken spreken over ‘pH-neutraal’. Dit is een pH-waarde van 7(!), waardoor dus eigenlijk veel verzorgingsproducten juist een te hoge pH-waarde hebben, waardoor jouw huid uit balansraakt, jouw huid uitdroogt en onzuiverheden en allergenen vrij spel hebben.

Water is goed voor je huid?

Wist je dat het water in Nederland een pH-waarde heeft van 8? Je kan je voorstellen dat te veel douchen geen goede invloed heeft op de huidconditie. Veel zeep heeft zelfs een pH-waarde van 9! Bedenk eens hoeveel schade jouw huid kan oplopen als je je huid regelmatig met zeep en water wast. Het klinkt tegenstrijdig, maar water droogt jouw huid juist uit. Natuurlijk herstelt de huid zich, maar dit kan wel tot 14 uur duren. Grote kans dat je de zuurmantel van jouw huid voor die tijd alweer opnieuw beschadigd hebt. Bedenk je maar eens: reinig je huid twee keer per dag met water en zeep, wanneer kan de huid zich dan herstellen?
Daarom is het belangrijk producten te gebruiken die de PH waarde herstellen of met een pH-waarde gelijk aan de pH-waarde van de huid te gebruiken zodat de zuurgraad van de huid in balans komt of blijft. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans en pakken we huidproblemen aan. Een goede pH-waarde is essentieel voor het opbouwen van een perfecte huidconditie!

Openingstijden en contact

Onze openingstijden zijn:
maandag 13:00–18:00
dinsdag en donderdag  09:00–21:00
woensdag en vrijdag 9:00-18:00
zaterdag: alleen voor produkten

We zijn via Whatsapp bereikbaar