Zoek

TERUG VAN WEGGEWEEST

Toch bleek het dat zowel de klanten als ikzelf de producten van Cenzaa misten, waarop ik besloten heb het toch weer op te nemen in het instituut voor zowel de verkoop als ook in de behandeling. Ik heb er ook niet voor niks 12 jaar al mee gewerkt. Nu kan ik een ieder wat wils bieden.

Cenzaa is een 100% Nederlands merk dat sinds 2008 unieke producten ontwikkelt met liefde voor de aarde en in harmonie met het leven. Geboren vanuit een ongelofelijke passie voor de huid en gedreven door ambitie om het beste nog beter te maken. Al ruim 12 jaar lang ontwikkelt Cenzaa producten voor iedere huidwens en ieder huidprobleem, het hoogst haalbare resultaat als uitgangspunt.
Hun missie is om de huid en daarmee de kwaliteit van het leven, structureel te verbeteren. Met kennis, liefde en toewijding bieden ze huidverbetering op het allerhoogste niveau.

Cenzaa is ’s werelds enige cosmeticamerk dat huidverbetering, cosmedische huidtherapie en wellbeing combineert.
De huidverbeterende producten van Cenzaa omvatten de levenskracht van planten, zijn vervaardigd uit gezonde grondstoffen en zijn rijk aan hoog geformuleerde ingrediënten zoals bijvoorbeeld PCN2-werkstoffen. Deze doeltreffende werkstoffen dringen diep door in de huid en zorgen daardoor voor baanbrekende huidverbetering door huidveroudering op de rem te zetten en huidverjonging in te zetten.

CENZAA heeft een totaalconcept voor lichaam en geest ‘Cenzaa’ stamt af van het woord ‘zijde’. Van de oudheid tot de late middeleeuwen vervoerden handelaren luxe producten via de ‘Zijderoute’. De belangrijkste verbinding tussen de Oosterse en Westerse wereld. In de Cenzaa producten zijn deze invloeden tussen Oost en West veelvuldig verwerkt. Mediterrane en Oosterse planten en kruiden zijn omgezet in essentiële oliën. De synergetische werking tussen deze pure ingrediënten geven de producten kracht. De diversiteit van nieuwe technieken en de behandeltechnieken uit oude culturen zorgen voor balans en ontspanning van lichaam en geest. En dompelen u onder in een wereld vol luxe beleving!

Cenzaa maakt gebruik van de meest recente laboratoriumtechnieken waardoor de producten een scala aan gepatenteerde werkstofcomplexen bevatten. Het summum van wellness en huidverbetering met natuurlijke ingrediënten is daarmee in ieder Cenzaa product bereikt. En dat van Nederlands bodem!
Stap binnen in de wereld van Cenzaa en ervaar de serene sfeer, luxe verpakkingen, prachtige behandelconcepten en hoogwaardige producten.

HUIDVERBETERENDE MERKEN ALPHA-H & MALIMA

Omdat alléén het beste goed genoeg is, maar we wel van mening zijn dat dat niet de hoofdprijs hoeft te kosten.

Hebben we in maart besloten te starten met het Australische meervoudig award winning cosmeceutical merk Alpha-H en medio september het Nederlandse professionele cosmeticamerk Malima met natuurlijke oliën en huid identieke ingrediënten speciaal vervaardigd op huidbehoefte voor intensieve verzorging en huidverbetering. Huidvriendelijk, effectief en zeer betaalbaar.

Wat Alpha-H uniek maakt zijn de hoge percentages glycolzuur in combinatie met hoge dosering enzymen, peptiden, vitaminen en antioxidanten, en de (waar nodig) laag gehouden pH waarde van de producten.

Ze werken uitsluitend met hoge percentages van de door cosmetisch artsen en dermatologen meest gewaardeerde ingrediënten, zoals glycolzuur, retinol, melkzuur, hyaluronzuur, peptiden en vitamine A, B, C, D en E.

Deze producten hebben bovendien, waar nodig of functioneel, een lage pH-waarde. Dit trekt de huidcellen tijdelijk uit hun ‘comfort zone’ waardoor zij “wakker schrikt” en de cellen hard aan het werk gaan en zo zorgt dat werkstoffen daadwerkelijk de dieper gelegen huidlagen bereiken, geactiveerd wordt; in de dermisà daar waar nieuwe huidcellen, collageen, elastinevezels en hyaluronzuur worden gemaakt.

Gewone huidverzorging bevat deze ingrediënten vaak niet, of in (te) lage dosis of heeft een pH-waarde die niet bijdraagt tot effectieve resultaten.

Of je nou last hebt van pigmentatie, (vroegtijdige) veroudering of acne; met Alpha-H ga je voor huidverbetering, zonder je huid overmatig te stimuleren of irriteren; het is namelijk geschikt voor zélfs de meest gevoelige huid.

De producten van Alpha-H zijn hierdoor in staat om op cellulair niveau te werken en van binnenuit te zorgen voor huidverbetering; voor korte én lange termijn.

Effectieve verzorging & huidverbetering!

Malima Skincare staat garant voor zo natuurlijk mogelijke, meest huidvriendelijke verzorgingsproducten met huid identieke ingrediënten welke optimaal en maximaal resultaat genereren. Daarom bevatten alle producten maximale werkstof percentages en de crèmes en serums tevens een natuurlijke UV bescherming. De Skincare producten zijn vrij van parabenen, MIT, paraffine, alcohol denat, en toegevoegde kleurstoffen! De Malima producten zijn op basis van jarenlange ervaring ontwikkeld en in ons eigen laboratorium vervaardigd.

Natuurlijke & huididentieke ingrediënten

Malima Skincare producten bevatten een scala aan natuurlijke oliën, zoals Babassu, Tamanu, Argan en Marula olie, die rijk zijn aan essentiële vetzuren. Omega 3, 6 en 9 zijn niet alleen belangrijk voor een goede algemene gezondheid, maar ook de huid heeft veel baat bij deze essentiële vetzuren. Tevens bevat elk Skincare product huididentieke ingrediënten die de natuurlijke huidfuncties ondersteunen en helpen herstellen. De innovatieve formules zijn specifiek op huidtype of huidprobleem samengesteld. Ze worden snel en diep door de huid opgenomen en bieden maximaal resultaat.

Innovatieve formules & unieke verpakking

Binnen Malima Skincare staat langdurige en optimale werkzaamheid van de innovatieve formules centraal. Verpakking speelt een belangrijke rol bij de bescherming van het product en moet voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Daarom zijn alle crèmes, serums en maskers in speciale dubbelwandige dispensers verpakt. Daarmee wordt elk product beschermt tegen invloeden van buitenaf en is het tevens perfect te doseren. Zo wordt de inhoud optimaal geconserveerd en behouden de formules gedurende het gebruik hun krachtige werking.

De behandelingen met dit weldadige merk met wellness geurbeleving dompelt je onder in een warme deken van welbehagen & luxe.

REVITALTRAX

RevitalTrax Anti-Aging Collagen Complex

Is een unieke drinkbare mix van gepatenteerde VERISOL® Bioactieve Collageen Peptiden en andere actieve ingrediënten, ontwikkeld voor een mooiere en gezondere huidstructuur. Het is bewezen door klinische studies dat het een werkzaam complex is wat de huid van binnenuit voedt en zorgt voor een jongere uitstraling. RevitalTrax Anti-Aging Collagen Complex is een Clean Label Product. Dit wil zeggen dat er geen suikers, zoetstoffen, smaakstoffen of andere additieven zijn toegevoegd. Bevat 100% pure ingrediënten. Zuiver, puur en uniek! 

 • Beautysupplement voor natuurlijke huidverjonging
 • Vermindert rimpels en fijne lijntjes
 • Helpt de hydratatie van de huid
 • Helpt de elasticiteit en stevigheid van de huid te behouden
 • Maakt de huid zachter, gladder en soepeler
 • Bewezen resultaat binnen 4 tot 6 weken
 • Helpt het haarvolume te verbeteren
 • Houdt het haar sterk en glanzend
 • Draagt bij aan mooie en sterke nagels
 • Versterkt botten, gewrichten, kraakbeen
 • Clean label product
 • Makkelijk in gebruik, drinkbare formule: mix met thee, water of sap

E.H.B.O.-tjes

Eerste Hulp Bij Huidproblemen

Sollicitatie, feestje, je trouwdag of een Date?
Heb je uitgerekend een dikke pukkel op die ene belangrijke dag.
Wat dan het beste te doen op zulke momenten?
Ik wil je graag wat tips geven om zo snel mogelijk van deze problemen af te komen.

Puistjes
Makkelijker gezegd dan gedaan: blijf er vooral van af. Ik weet dat je snel de neiging hebt te peuteren of te knijpen, om zo snel mogelijk van je puist af te kunnen zijn. Helaas werkt dit het proces alleen maar tegen, omdat je snel een grotere ontsteking veroorzaakt. Het beste kun je de ontsteking met een steriele naald loodrecht inprikken, en vervolgens met twee wattenstaafjes de ontsteking leeg maken. Wil je snel van je puist af zonder te hoeven prikken? Breng dan een masker aan met een laag percentage fruitzuren, zodat het proces versneld wordt en de ontsteking zal verdwijnen. Denk aan het Illuminating Masq van Cenzaa of het Purifying mask van Malima of het Clear Skin Mask van AlphaH                                                                              

Rode vlekken
Grote kans dat de natuurlijke huid barrière, bestaand uit goede bacteriën en een natuurlijke laag talg is aangetast. Breng een vollere creme aan op basis van voedende natuurlijke oliën, of slaap eens met een verzorgend masker: Delight Touch of het Hydra Boosting Mask als nachtverzorging. Drink meer water, op de nuchtere maag lauwwarm water met citroensap om de afvalstoffen beter af te voeren en de lipide laag te herstellen.

Doffe teint
Ziet je huid een beetje grauwig en lijkt het alsof je vermoeid bent? Waarschijnlijk heb je een te dikke laag dode huidcellen opgebouwd. Je zou de huid kunnen schubben met een mild product, een masker kunnen gebruiken met fruitzuren, of een kuur met glycolzuur 5 of 10% kunnen uitvoeren. Of pak de Liquid Gold van AlphaH een echte overnight Facial Booster! Allen hebben ze een exfolierende werking, waardoor de overtollige dode huidcellen worden verwijderd en de huid weer een gezonde roze teint krijgt. Maar wat te denken van de Spicy Skin Shock, deze boost je huid, zorgt voor een echt zuurstofimpuls, waardoor de hele circulatie wordt wakker geschud en de voedingsstoffen uit de vervolgproducten weer veel beter opneemt!

Vochtwallen
Je hebt een drukke dag voor de boeg, maar slapen lukt niet, in de ochtend sta je op en zie je twee vochtwallen onder je ogen. Masseer de huid onder je ogen met een hydraterende oogcreme, maak hierbij een licht drukkende beweging richting je jukbeenderen en slapen. Zo help je het vocht richting de lymfebanen te verdwijnen. Hierbij is de Absolute Eye op gelbasis van AlphaH fantastisch! Zeker als je hem van te voren gekoeld hebt in de koelkast! Deze lift, vertevigt, hydrateert, tegen kringen en wallen, wat wil je nog meer?

UW SKINCARE ROUTINE

Het verzorgen van de huid hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn!
Om u zo goed mogelijk te begeleiden naar een mooie en gezond uitziende huid
geven we hier een uitleg. Hiermee weet u precies welk product u wanneer moet gebruiken en hoeveel tijd u aan uw huid moet
besteden om deze jong en mooi te houden. Uw huid verdient advies op maat!
Wij analyseren uw huidconditie en adviseren bij welke producten uw huid baat heeft. We geven u na iedere behandeling een vrijblijvend passend huidadvies.

STAP 1: REINIGEN VAN HET GEZICHT
De basis van goede gezichtsverzorging is goede reiniging.
Reiniging van de huid is de allerbelangrijkste stap die nooit mag worden overgeslagen.
Alleen met een schone huid kunt u uw eerste stap zetten naar maximale huidverbetering! De huid wordt de hele dag blootgesteld aan invloeden die de huid vervuilen, zowel van buitenaf als van binnenuit.
Door dagelijkse reiniging van uw huid met onze reinigingsproducten/ cleansers brengen we uw huid terug naar haar natuurlijke basis én uw huid neemt werkstoffen beter op. ’s Avonds reinigt u de huid om het vuil van overdag te verwijderen. In de nacht (tussen 1 en 6 uur) is de huid erg actief om zich te herstellen van alle schade die hij overdag heeft opgelopen. De huid neemt ‘s nachts de meeste werkstoffen op. Alle reinigers van mijn merken zorgen ervoor dat kostbare werkstoffen: cosmeceuticals, in de serums en crèmes dieper de huid in getransporteerd worden.

Als 1e stap wast u uw handen, vervolgens pakt u een beetje (ongeveer zo groot al een van 0,20) van de reiniger en brengt u met de handen aan op het gezicht en masseer het even in, zo weekt u als het ware het “vuil” of Make Up los van de huid. Dit hoeft geen minuten te duren! Haal het milde reinigingsproduct (*) er vervolgens af met een washandje met lauwwarm water, dan mag het nog een keer na gereinigd worden door een beetje van de milk op een vochtige wattenpad te doen (je maakt een stapeltje watjes vochtig en knijpt het uit, zodat het niet kleddernat is, maar vochtig).

Stap 2: Gebruik vervolgens de geadviseerde lotion/toner.
Ook deze kunnen op de vochtige watjes aangebracht worden, na de ene kant  over het gezicht gehaald te hebben draait u de pad om en zult u zien dat na nogmaals over de huid heen gegaan te zijn dat deze schoon is, de andere kant laat toch een grauw laagje achter…
De lotion verwijdert namelijk de laatste vuilrestjes, hersteld de PH-Waarde van de huid, transporteert de werkstoffen naar de diepere huidlagen. Ik vind dit altijd een MUST en vergelijk de huid dan met een appel, als we deze in de salade verwerken doen we er een beetje citroensap op, zodat hij niet verkleurd, dus gaat tegen het verouderingsproces… dat doet de lotion/toner of mist dus ook voor de huid!! 😉

(*) Er zijn “de wereld” aan reinigingsproducten te koop in bv. Supermarkten of drogisterijen maar ook hier zitten ontzettend veel schadelijke stoffen in wat de huid en de ogen kan irriteren of een branderig gevoel geven. Denk je dat je duur uit bent met onze producten? Vergis je niet, je doet wel 7x zolang hiermee als een pak reinigingsdoekjes boordevol schadelijke stoffen..

Indien u reinigt meteen reinigingsgel, brengt u een hoeveelheid van €0,20/0,50 aan op uw vingertoppen en masseer dit in het gezicht, neem er water bij, zodat het gaat schuimen, en spoel dan royaal af met water.
Gebruikt u de Essential Cleansing Balm, neem dan ook een kleine hoeveelheid om  aan te brengen en lekker inmasseren, de gel versmelt dan in een olie, vervolgens pakt u er water bij, dan verandert het tot een melkwater, vervolgens ook dit product goed nareinigen met water.

TIP: de huid rond de ogen heeft extra aandacht nodig, gebruik daar een milde reiniger speciaal voor de ogen van Cenzaa of malima voor en ga voorzichtig te werk.

Vervolgens kunt u de oogcreme of ooggel aanbrengen, neem een speldeknopje op uw vinger en verdeel dit over 2 vingers, breng het dan op de oogkas aan, niet op het bewegende gedeelte, daar door de warmte van de huid het dichter bijloopt, met alle gevolgen van dien. Vaak adviseren we deze crème voorzichtig op te bouwen, eerst om de dag 1 x en dan uitbouwen naar 2 x per dag. Daar deze vaak erg rijk aan ingrediënten zijn.

STAP 2: DIEPTEREINIGING VAN HET GEZICHT
Zuiver de poriën diep voor optimale opname van cosmeceuticals. Naast de dagelijkse reiniging van de huid, is het van belang om één tot drie keer per week een dieptereiniging toe te passen.
Zo worden dode huidcellen en onzuiverheden verwijderd, de poriën gezuiverd en oneffenheden geëgaliseerd tevens wordt de effectiviteit van de dagelijkse producten geoptimaliseerd.
Afhankelijk van uw huid is 1 tot 3 x per week scrubben een must, dit kan met de zachte Crystal Orange Cleanser ©, of de intensievere Microdermabrasion Polish © of het Illuminating Masq is als een milde lysing in te zetten, door het eerst te laten indrogen en dan af te rubbelen. Maar ook van Malima en AlphaH is een geschikte voor uw huidtype, ik adviseer u graag.

Wilt u een alternatief voor het “mechanische” scrubben? Gebruik dan de Illuminating Mist met hydroxyzuren die een enzymmatige werking heeft. Denk aan een rosaceahuid.

STAP 3: HET SERUM OF COMPLEX VOOR SNEL EN ZICHTBAAR RESULTAAT
De meest krachtige dosis cosmeceuticals voor maximale huidverbetering.
Een complex of serum/serum infusion is een dunne, super hoog geconcentreerde fluid en is “de levensverzekering  voor een mooie huid”. Dankzij de speciale formule van cosmeceuticals wordt het complex sneller en dieper naar alle huidlagen getransporteerd. Ze zitten boordevol vitaminen, antioxidanten ze werken bijzonder doeltreffend en effectief om jouw huidwens of huidprobleem aan te pakken.
Het is de meest krachtige dosis van werkstoffen die de huid maximaal verbeteren, slechts enkele druppels zijn voldoende. Vraag naar de power voor uw huid/huidwens. Ze zijn er om de huid op te peppen, lichter te maken of om te beschermen.

STAP 4: DE 24H GEZICHTSCRÈME
Mooi oud worden, dat is dé wens van bijna iedereen. Daarom is het cruciaal dat de huid dagelijks wordt voorzien van een 24H gezichtscreme, die de huid ondersteunt en beschermt tegen invloeden van buitenaf! Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei factoren die onze huid schade toe kunnen brengen. Daarom is het van belang de juiste creme te gebruiken die bij uw huid past.

Een crème gebruikt u om de huid te beschermen, te hydrateren, te voeden of te verbeteren. De professionele crèmes zijn zeer hoog geformuleerd met werkstoffen en zijn gericht op structurele huidverbetering. De crèmes die ik adviseer bieden door de hoge dosering antioxidanten, het hele jaar door, bescherming tegen UV-stralen, vrije radicalen en schadelijke invloeden van buitenaf. Maar een MUST blijft het om een speciefeke SPF bescherming er overheen te gebruiken en meerdere keren per dag te herhalen.

Bij dagelijks gebruik 2x per dag na uw grondige reiniging is het resultaat al binnen korte tijd te zien.

STAP 5: HET GEZICHTSMASKER
Regelmatig gebruik van corrigerende maskers houdt uw huid gezond, net als regelmatige lichaamsbeweging uw lichaam in vorm houdt.
De vitaminecocktail die zorgt voor een extra huidoppepper!
Onze Maskers zijn vitaminecocktails voor de huid. Elk masker zorgt voor de extra oppepper die uw huid nodig heeft. Het is uw EHBO-product bij veranderende weersomstandigheden, stress en weinig slaap. De huid wordt tijdelijk afgesloten waardoor het ervoor zorgt dat vocht en warmte worden vastgehouden waardoor afvalstoffen beter worden verwijderd. Net als bij sporten is regelmatig gebruiken van een masker de absolute garantie voor huidverbetering.
Mijn merken hebben verschillende maskers ontwikkeld voor verschillende huidtypen en condities. Voor een optimaal resultaat, breng een masker aan na een grondig gereinigde huid, liefst ook eerst gescrubd.

STAP 6: BESCHERMEN VAN DE HUID
Bescherm uw huid extra tegen zon en UV-stralen. Er wordt wel gezegd dat 90% van de verouderingsproblemen van de huid veroorzaakt wordt door de zon. Bedenk maar eens wat gebeurt er met een elastiekje wat in de zon ligt? Juist het verpulvert, … dat gebeurt dus ook met het collageen en elastine in uw huid. Maak er een gewoonte van om uw huid altijd tegen de zon te beschermen met een extra filter, zoals de Facial Protection. De Cenzaa crèmes en BB creams zijn allemaal voorzien van een natuurlijk filter. Ook in de winter (ook als het bewolkt is!) is het belangrijk uw huid te beschermen tegen straling. Dat mag zelfs 4 keer per dag. De Facial Protection © is verkrijgbaar met een SPF 25 of 50. En de SPF Moisterizers van AlphaH zijn  met een nog breder spectrum en kunnen eigenlijk therapeutisch gezien worden.

EYE OPENERS

De huid rondom de ogen is een gevoelige zone. Behalve dat de huid hier dunner is, bevat het oogcontour maar liefst 22 spiertjes( net als onze mond is het een kringspier) die de hele dag in beweging zijn, wel 200.000 keer!!
Bovendien bevat de oog huid minder talgkliertjes, waardoor er sneller een tekort aan vocht is. Hierdoor en door het “rijper”(klinkt leuker dan oud ) worden, worden de spieren en de huid rondom de ogen slapper en verliest de huid stevigheid.
Waardoor kraaienpootjes, donkere kringen of wallen het gevolg zijn.

Donkere kringen 
Onder de ogen kunnen donkere kringen ontstaan en zorgen voor een vermoeide indruk en is vaak lastig te verdoezelen. Vaak heeft dit verschillende oorzaken. De meest voor de hand liggende zijn vermoeidheid en stress. Maar het is de reflexzone van de nieren en geeft vaak ook aan dat men te weinig water drinkt. Bij een tekort aan slaap en stress/spanning wordt de huid bleker en vallen de bloedvaatjes onder de huid meer op. Maar een grijze waas kan wijzen op een tekort aan ijzer of vit. B, C of K. Het is van belang groene groente, ei en visolie binnen te krijgen, en meer nachtrust te nemen. Uiteraard is een gezonde leefwijze belangrijk. Elke dag genoeg water drinken is een must, en vooral de start van de dag met 2 glazen lauwwarm water met citroen, zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen en het herstellen van de lipide laag in de huid.

Opgezwollen huid of wallen
Ook kan men last hebben van wallen onder de ogen. Wat ook weer voor een vermoeide uitstraling zorgt, en kan ontstaan door te weinig slaap of een fikse huilbui, vaak verdwijnen deze kussentjes binnen enkele uren vanzelf. 

Indien men permanent last heeft van deze zwellingen is er wat anders aan de hand, deze ontstaan door ophoping van vet of vocht, en speelt de veroudering een rol. Tijdens het “rijper ”worden verzwakt het bindweefsel en verliest de collagene en elastine vezels hun werking. Waardoor de wet van de zwaartekracht om de hoek komt kijken en de huid gaat hangen. Dan kan de Anti-Aging oog crème zorgen voor verbetering. 
Net als bij de donkere kringen kan je vochtwallen voorkomen of verbeteren met het drinken van voldoende water en/of kruidenthee. Voldoende vocht zorgt voor een betere vochthuishouding, waardoor overtollig vocht afgevoerd kan worden en het vocht uit de crèmes beter kunnen binden met de huid.

Oogcreme
De oogcreme van binnen naar buiten aanbrengen met een lichte druk beweging helpt het ook beter afvoeren.
Uiteraard zijn er bij de schoonheidsspecialiste diverse mogelijkheden om de tere ooghuid extra te verzorgen en te verbeteren, bijvoorbeeld met bindweefselmassage.

WAT VOOR RIMPELS HEB IK?

Als we ouder worden krijgen we er allemaal mee te maken en tegenwoordig proberen we dit zo lang mogelijk uit te stellen. Want zeg zelf, iedereen wil oud worden maar er niet graag oud uit zien. Rimpels ontstaan vanzelf, maar waar gaat het nu eigenlijk mis in de huid en hoe kun je jouw huid zo lang mogelijk mooi houden?
Wat veel mensen niet weten en zich niet beseffen, is dat er verschillende soorten rimpels zijn. Niet elke rimpel ontstaat door huidveroudering, er kan ook een andere oorzaak achter zitten.

Rimpels door vochtgebrek

Ben je midden 20 en zie je hele fijne lijntjes ontstaan rondom je ogen, of op je voorhoofd? Grote kans dat het een teken is van vocht- en/of vettekort in de huid. Als je dit probleem graag op wil lossen is het belangrijk de juiste huidverzorging toe te passen. Een verzorging waarin je de huid niet te veel van talg ontdoet door een te sterke reiniging en waarin je een dag en nachtcrème gebruikt die de huid van de nodige oliën voorziet. Ook zou je een behandeling kunnen laten uitvoeren met hyaluronzuur en een vliesmasker voor een snelle boost.

Rimpels door vermindering collageen

Grofweg kunnen we de huid opdelen in de opperhuid, lederhuid en het onderhuidse bindweefsel. Het laatste is het gebied waarin het proces van huidveroudering op den duur ontstaat. Het bindweefsel moet je zien als een groot net waarin vetcellen zijn opgeslagen en waar collageen en elastine de stevigheid en rekbaarheid van de huid bepalen. Als we jong zijn is onze huid stevig, maar op een zekere leeftijd wordt er minder elastine en collageen aangemaakt in de huid. Hierdoor wordt de huid slapper, rekbaarder en zullen er op den duur rimpels gaan ontstaan.
Deze rimpels zijn goed tegen te houden door de juiste huidverzorging, gezond eten (denk hierbij aan vette vis, goed voor collageenaanmaak), genoeg water drinken en het stimuleren van de doorbloeding van de huid. Bij het eten van te veel suiker breekt het lichaam collageen af, een echte afrader dus.

Mimische rimpels

Dit zijn de rimpels die je vaak het eerst gaat zien, ze ontstaan door het bewegen van de huid wanneer je bijvoorbeeld lacht, of verbaasd kijkt. Deze rimpels laten zien welke beweging je gezicht vaak maakt. Tegen deze rimpels kun je weinig preventief doen, naast goede huidverzorging.

Rimpels door ontsteking

Huidcellen kunnen door invloed van buitenaf overgevoelig raken, waardoor micro-ontstekingen kunnen ontstaan. Hierbij zie je een grauwe huid met rimpels. De oorzaak is vaak stress, roken, of het gebruik van verkeerde cosmetica die bijvoorbeeld parfum of parabenen bevatten.

Rimpels door littekens

Wanneer je veel littekens bij elkaar hebt, kan er een deuk of rimpel ontstaan in je gelaat. Je kunt de huid als het ware ontkreukelen, door de huid sterk te laten doorbloeden en sneller te laten vernieuwen. De beste behandeling hiertegen is een dermapenbehandeling of bindweefselmassage in combinatie met de diamond touch en fruitzuren door de schoonheidsspecialist.

Rimpels door fijnstof

En last, but not least, een oorzaak waar we allemaal mee te maken hebben. Een studie wees uit dat fijnstof die zo klein is dat het je huid in kan dringen, vrije radicalen veroorzaakt. Deze vrije radicalen versnellen het huidverouderingsproces, waardoor je huid nog sneller oud lijkt dan je zou willen. Helaas is hier geen gemakkelijke oplossing voor.

We zijn benieuwd of jij jouw eigen huid herkend hebt in een van deze types en we hopen dat je iets aan onze tips hebt. Wil je graag een persoonlijk huidadvies? Dan ben je natuurlijk altijd welkom voor een huidanalyse bij Beauty for you.

ZUIVEL EN PUISTJES

Als ik chocolade eet, of varkensvlees dan gaat het helemaal mis. Dit is iets wat ik regelmatig hoor wanneer ik iemand in de behandelstoel vraag, of hij of zij zelf weet waar het puistjesprobleem ontstaat. Natuurlijk kan het zo zijn dat je inderdaad zelf ontdekt hebt dat het consumeren van bepaalde voeding zorgt voor het verergeren van jouw huidprobleem.

Het kan erfelijke aanleg zijn, hormonale disbalans, een trigger in voeding etc. Het is moeilijk te achterhalen welke factoren een rol spelen in de oorzaak van acne. Waar veel mensen nog niet direct aan denken bij het zoeken naar de reden achter het probleem is het consumeren van zuivel.

Nederland is een land dat bekend staat om de voorliefde voor kaas, melk en andere zuivelproducten. Iets wat sinds kort bewezen is, is het feit dat het consumeren van zuivel een grote trigger van acne kan zijn. Het vreemde is dat wij de enige zoogdieren zijn die na onze babytijd nog steeds melkproducten consumeren.

De stoffen van kaas blijven 36 tot 48 uur in ons lichaam, vandaar dat het niet makkelijk via onze spijsvertering weg kan, enzo via de huid naar buiten komt.

Melk bevat een mix van eiwitten, vetten, koolhydraten maar ook groeifactoren en hormonen. En laat het nou net zo zijn dat deze laatste twee ingrediënten een negatieve invloed kunnen hebben op jouw huid. Onder deze hormonen bevinden zich ook de voorlopers van het hormoon dihydrotestosteron. Ditzelfde hormoon speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van acne.

Heb je in je lichaam een te hoge hoeveelheid dihydrotestosteron, dan verhoogt de talgproductie van de huid, waardoor er sneller ontstekingen zullen ontstaan. Het kan dus net zo zijn dat het eten van zuivel in jouw geval de hoeveelheid van dit hormoon in jouw lichaam te hoog maakt waardoor het jouw probleem verergerd. Dus heb je een acne probleem, probeer eens een maand alle zuivelproducten te laten staan en deze te vervangen voor natuurlijke zuivel vanuit sojamelk of bijvoorbeeld amandelmelk.

Wie weet geeft dit jou een zetje in de goede richting!

HET BLAUWE BLIKJE

Hij bestaat al honderd jaar en is volgens veel mensen een groot succes, het blauwe blikje van Nivea.
Veel Nederlanders zijn met deze crème opgegroeid en zagen het hun eigen moeder dagelijks gebruiken.
Had je een droge huid? Dan werd er een likje Nivea aangebracht door je moeder om de jeuk te verzachten. Ook geloven veel mensen dat het vrijwel alle huidproblemen oplost, het wordt vaak toegepast bij bijvoorbeeld eczeem of zonnebrand.

Eigenlijk klinkt het als een wonderblikje, maar waarom zijn er dan tegenwoordig zoveel discussies gaande rondom deze beroemde crème? Veel specialisten, waaronder wijzelf, proberen te waarschuwen voor het gebruik van de substantie. Wat kan er nu een nadeel zijn aan het gebruiken van een crème, baat het niet dan schaadt het niet, toch?

Helaas is dit niet helemaal waar en om je een duidelijk beeld te geven van de werking, zullen wij je hier beschrijven welke problemen een minerale olie op den duur zou kunnen veroorzaken.

Zoals je hierboven ziet, heeft het blikje Nivea een grote lijst aan ingrediënten. Misschien heb je het al eens gehoord, maar de lijst staat op volgorde van percentage aanwezige stoffen. In dit geval begint ons rijtje met Aqua (water) opgevolgd door het hoofdbestanddeel: Paraffinum Liquidum, ook wel omschreven als Paraffine. Paraffine is een minerale olie, gewonnen uit aardolie en wordt verwerkt door het te verhitten. Een minerale olie kan door zijn niet natuurlijke substantie de opperhuid niet indringen, maar zal een laagje vormen over de opperhuid. Aan de ene kant beschermt het de huid doordat het vocht in de huid goed behouden blijft en niet kan ontsnappen. Aan de andere kant voelt de huid zichzelf ‘verzadigd’ en heeft de huid geen neiging om meer sebum (talg) aan te maken. Ook lost paraffine de huideigen barrière op. Wanneer je dagelijks een minerale olie als verzorging zou gebruiken en hier ineens mee zou stoppen, ontstaan er huidproblemen, een cold turkey effect. Je huid is in de war en heeft moeite zichzelf weer te beschermen, doordat hij zijn barrière kwijt is en moeite heeft talg te produceren. Ook kan de huid zijn vocht niet kwijt, vooral bij sporters zie je problemen ontstaan op dit gebied. Zij kunnen bij warmte het vocht niet kwijt en krijgen te maken met Miliaria Rubra, vochtbultjes.

Wanneer je een crème zou gebruiken op basis van een natuurlijke olie, bijvoorbeeld soja olie, jojoba olie of sheabutter, zul je zien dat je huid hier meer baat bij heeft. Deze olie kan doordringen in de huid en heeft geen afsluitende werking. Op den duur voedt het de huid dus wel, maar raakt deze niet verslaafd. Ook zijn er aan luxere crèmes hogere percentages werkstoffen toegevoegd zoals bijvoorbeeld anti-oxidanten, deze beschermen de huid tegen invloeden van buitenaf en beschermen de huid zo tegen huidveroudering.

Gebruik deze crème vervolgens dagelijks en geef het een maand de kans om te wennen.
Onze tip: let in de toekomst eens op de etiketten van je verzorgingsproducten. Zie je hoog in de lijst namen staan zoals: Liquid paraffin, liquid petrolatum, parafin oil, paraffinum liquidum, petrolatum liquid, petroleum oil, white mineral oil, white oil of vaseline (petrolatum), bedenk je dan of je dit product misschien kunt vervangen voor een product met als basis een natuurlijke olie.

Wat wij vaak zien gebeuren bij onze klanten die overgaan van een minerale olie naar onze Cenzaa  of IK Skin Perfection crèmes is dat zij denken dat ze de nieuwe crème niet kunnen hebben op de huid. De huid reageert met een sterke doorbloeding en soms zelfs met bultjes en jeuk. Dit ontstaat doordat je de huid prikkels geeft om aan het werk te gaan door het hoge werkstofpercentage. Cenzaa en IK Skin Perfection crèmes hebben een werkstofpercentage  van 11 tot 39% ten opzichte van een drogistencrème met maximaal 5%. Geef het 4 tot 6 weken (een huidcyclus) lang de kans en zie je huid opknappen.

Zo, het is een lang beautyweetje geworden, maar ik hoop dat je in de toekomst met andere ogen zult kijken naar verzorgingsproducten. Geniet van (h)eerlijke producten en ervaar wat dit voor jouw huid kan doen!

Openingstijden en contact

Onze openingstijden zijn:
maandag 13:00–18:00
dinsdag en donderdag  09:00–21:00
woensdag en vrijdag 9:00-18:00
zaterdag: alleen voor produkten

We zijn via Whatsapp bereikbaar