Search
Huidzorg bij kanker

*In Nederland krijgen 12 mensen per uur kanker. *Dat wil zeggen dat 1 op de 3 mensen ooit hier mee te maken krijgt. * Maar liefst 2 van de 3 patiënten die behandeld worden, hebben last van neveneffecten op de huid. “Als jouw huid niet meer doet wat jij haar toewenst en iedere aanraking kwetsbaar
aanvoelt, dan doet dit wat met je zelfvertrouwen”. Wanneer je ernstig ziek wordt en ingrijpende behandelingen moet ondergaan zoals Chemotherapie, Bestraling en zware medicatie, dan staat de wereld op zijn kop en verandert er veel in jouw leven, maar zeker ook in en met jouw huid. De huid heeft in deze periode
speciale aandacht en rust nodig. Tijdens het behandeltraject kan de huid uitdrogen, gaan schilferen, rood worden, gaan jeuken en/of een branderig gevoel geven, ontstaan er verkleuringen of huid-defecten. Ook kan het overgevoelig worden, zelfs vettig met Acne vorming.

Als er op tijd gestart wordt met het op de juiste manier verzorgen e n beschermen van de huid, kan er aan de neven-effecten vaak iets gedaan worden.
De meeste huidverzorgingsproducten worden op dat moment ook een ‘NO-GO’. Verzorgingsproducten mogen n.l. GEEN huid irriterende bestanddelen bevatten als alcohol, parfums en met name géen phyto-oestrogenen (zoals bv Aloë Vera) en huid verstorende bestanddelen als Paraffine e/o Parabenen bevatten. Het belangrijkste wat wij voor de huid kunnen doen is de huid zoveel mogelijk kalmeren en beschermen door huidverzorgingsproducten te gebruiken zonder belastende toevoegingen. De verdraagzaamheid van de huid gaat tijdens medische behandelingen namelijk sterk achteruit. 

IK Skin Perfection

 IK Skin Perfection heeft samen met Labatorium, ziekenhuizen en andere (huid)specialisten gekeken-vanuit een gezamelijke liefde voor de mens en de passie voor de huid-hoe ze een product konden ontwikkelen dat geen neveneffect op de huid heeft dat gebruikt kan worden voor, tijdens en na de verschillende en intensieve behandelingen.

De IK Skin Perfection producten zijn dankzij de natuurlijke en PURE-samenstelling en het NO-Label veilig te gebruiken voor deze kwetsbare huid & helpen je om jouw huid mooi te houden en te verbeteren tijdens de behandeling. IK werkt alleen met 100% actieve en groene bestanddelen, zonder huidonvriendelijke ingrediënten, geur- en kleurstoffen en zijn veilig te gebruiken tijdens intensief medicatiegebruik. Deze veilige en superzachte huidverzorgingslijn is perfect om jouw huid heerlijk mee te verzorgen.

“In deze moeilijke periode kan je je erg onzeker voelen over je huid en lichaam. Om daarmee naar een schoonheidsspecialiste te gaan, is dan best een stap.
Vergeet niet dat wij ervoor opgeleid zijn om juist de meest kwetsbare huiden te behandelen. Bij ons ben je altijd welkom, je hoeft je nergens voor te schamen. Wij zijn er voor jou om je dat beetje zelfvertrouwen terug te geven.” Een momentje van PUUR genieten, met de wetenschap dat de producten geen schade aan jouw gevoelige huid kunnen berokkenen.

“Mijn wens voor jou is om je even geen patiënt te voelen, maar weer je stralende zelf”

Schoonheidsbehandelingen massages geven geen genezing, maar kunnen wel steun geven. Door aanraken met aandacht wordt het mogelijk het vertrouwen in je eigen lichaam hersteld, symptomen als pijn, spanning, stress, vermoeidheid en depressie kunnen verminderen en jouw zelfvertrouwen kan een boost krijgen en jouw huidherstel ondersteunen. Tijdens chemo, bestraling of hormoontherapie kunnen de behandelingen ter ontspanning e/o huidondersteuning dienen.

**IK – MEDICAL REFLEX TREATMENT ‘’AANRAKING MET AANDACHT’’  75 min.                                                         78,50

Een verwenmoment voor, tijdens en/of na het medisch traject afgestemd op jouw huid en wensen. Welke de weerstand en het immuunsysteem versterkt.
Een behandeling met de Medical Skin Care serie kan in iedere fase, ter ontspanning of huidondersteuning dienen.

DE FACIAL REFLEX MASSAGE zorgt voor doorstroming van de levensenergie door het gehele lichaam en met name alle organen.
* Het versterkt het IMMUUNSYSTEEM
* Spieren en zenuwen worden geactiveerd
* De doorbloeding in de huid wordt gestimuleerd
* De huid is actief en voelt alsof je hebt gesport
* Zorgt direct voor een gezonde uitstraling
* Je voelt je fitter en uitgerust!
Note: Goed water drinken is belangrijk!

Alle producten uit de Medical SkinCare serie zijn uitvoerig getest met een uitstekend resultaat en daarom opgenomen in het assortiment. De Medical serie wordt gebruikt voor een overgevoelige huid bij chemotherapie, bestraling of zwaar medicatie gebruik.

Deze zijn vrij van:
*Hormoon ontregelende ingrediënten (phyto-oestrogenen zoals soja, aloë vera, venkel, salie, hop, teunisbloem, avocado).
*Verstorende bestanddelen zoals metalen
*Chemische toevoegingen, conserveringsmiddelen of emulgatoren
*Parabenen, sulfaten,  aluminium en paraffine
*Parfum, geurstoffen en alcoholen en zijn verpakt in een BPA vrije glasverpakking.

Wil je meer weten over wat ik voor jou en jouw huid kunnen betekenen of heb je vragen, voel je vrij om contact met op te nemen, zodat we verder kunnen praten over de mogelijkheden die we je kunnen bieden in deze moeilijke periode.

Gun jij jezelf – of iemand die je liefhebt- een moment van geluk?

Ken je iemand uit jouw omgeving die de diagnose kanker heeft gekregen of ben je zelf getroffen door deze vreselijke ziekte? Geef jezelf of een ander- dan een bijzonder cadeau. 
De Silky Organic Recover Box € 39,95; een giftbox met eerlijke en natuurlijke beautyproducten die ook voor de meest zwaarbelaste huid veilig gebruikt kunnen worden. Het bevat de SILK+ :Milde 3-in-1 reiniging, de RECOVER+: Kalmerende en herstellende 24H-creme, DE-ITCHY+: Beschermende en huidherstellende olie voor de huid en hoofdhuid, LIP+: Milde verzorgende Vegan lipbalsem
Gun je zelf – of die ander- weer een momentje van 
geluk! 

De Silky Organic Recover Box is in april 2019 door de vakjury uitgeroepen tot Professional Beauty Product of the Year 2019! Dé award in de professionele branche voor cosmeticamerken.
Jouw huid en medicatie

Er toch goed en verzorgd uitzien, dat is wat je wil wanneer je zware medicatie, een chemokuur of bestraling ondergaat. Er gebeurt veel met jouw huid, daarom wil je jouw huid zo goed mogelijk verzorgen. In deze periode heeft jouw huid rust en extra verzorging nodig. Je kunt zelf veel doen om jouw huid te kalmeren en te beschermen. Het belangrijkste dat je kan doen is de barrièrefunctie van de huid sterk houden en huidverzorgingsproducten gebruiken zonder belastende toevoegingen. Er is veel wat je thuis kan doen om de barrièrefunctie van de huid te versterken.

Het is daarbij heel belangrijk om huidverzorgingsproducten te gebruiken zonder belastende stoffen. IK Skin Perfection werkt met 100% actieve en groene ingrediënten, zonder huidonvriendelijke ingrediënten, geur- en kleurstoffen. Alle producten van IK zijn voorzien van het NO-label. Deze bewuste keuze van de klinisch bewezen, natuurlijke werkstoffen in hoge dosering – Groene Cosmeceuticals – maakt IK zacht en daadkrachtig voor de huid.

De groene cosmeceuticals worden geproduceerd:
• zonder chemische toevoegingen zoals parabenen, sulfaten en paraffine
• zonder synthetische geurstoffen (parfums)
• zonder kleurstoffen
• zonder belastende stoffen
• en hebben een pH-waarde gelijk aan de huid.

Bij behandeling met bestraling mogen jouw producten geen Phyto-oestrogeen bevatten (zoals onder andere Aloë vera) en behandeling verstorende bestanddelen. Speciaal voor de extreem gevoelige huid heeft IK Skin Perfection de MEDICAL KIT samengesteld. Deze kit bevat drie producten die perfect in te zetten zijn met intensieve medicatie, chemotherapie en zelfs met bestraling:
1.SILK+: Milde en ultrazachte 3-in-1 reiniging. Reinigt, herstelt, rijk aan Vit.B stimuleert vorming gezonde nieuwe huidcellen. En Ecoskin brengt de PH-waarde in balans en versterkt de barrierewerking
2.RECOVER+:  Huidherstellende 24H crème, behandelt de extreem gevoelige en rode huid therapeutisch, zorgt voor een intens gevoel van zijdezacht comfort. Iricalmin hydrateert, verzacht en kalmeert de huid en geeft comfort.
3.DE-ITCHY+:   Olie voor de gevoelige (hoofd)huid, heeft heilzame en voedende eigenschappen speciaal om de gevoelige, droge en geprikkelde huid te verzachten, te kalmeren, te voeden en de hydratatie van de huid te verbeteren.

De Medical producten hebben een krachtiger werking dan reguliere cosmetica en tegelijkertijd hebben ze minder bijwerkingen dan medicinale crèmes. Onze producten zijn zelfs geschikt voor de zeer gevoelige huid.         
De MEDICAL KIT is verkrijgbaar voor € 86,40.

Kies het beste

Tijdens chemotherapie en bestraling krijgt de huid veel te verduren, wees daarom vooral mild voor de huid. De huid heeft deze periode rust nodig en wanneer je op tijd begint met de juiste manier van verzorgen en beschermen, dan kunnen een aantal vervelende neveneffecten voorkomen worden of beperkt blijven!
Het allerbelangrijkste is om de barrièrefunctie van de huid sterk te houden en de huid zoveel mogelijk te kalmeren en te beschermen. Dit kan met zachte producten die geen huid irriterende werkstoffen bevatten of werkstoffen die in deze periode verboden zijn.

WAT KUN JE ZELF DOEN:
* Vermijd cosmetica met Hormoon ontregelende ingrediënten(Phyto-oestrogenen-zoals soja, Aloë Vera, Venkel, Salie, Hop,Teunisbloem, Avocado)
* Vermijd verstorende bestanddelen zoals metalen bij bestraling
* Vermijd Chemische toevoegingen, conserveringsmiddelen of emulgatoren
* Vermijd Parabenen, Sulfaten, Aluminium en Parafinne
* Vermijd Parfum, geurstoffen en Alcoholen
* Vermijd BPA vrije glasverpakkingen

Artsen adviseren bovenstaande stoffen te vermijden bij chemo, bestraling of intensieve medicatie toediening.
De Medical serie wordt gebruikt voor een overgevoelige huid en dus zijn deze vrij van bovenstaande punten.
De SILK+, RECOVER+, DE-ITCHY+ en Butterly Cream zijn daarom zeer geschikt.

* Vermijd zeep, cleansers en cosmetica met irriterende ingrediënten
* Was de huid met lauwwarm water en een gezonde milde reiniger zoals de Silk+, let bij bestraling op dat de uitgetekende belijning niet verloren gaat!
* Dep de huid droog i.p.v wrijven
* Last van huidschilfers? Nu is niet de tijd om te scrubben, overleg met een van ons wat u het beste kunt doen;
* Tijdens chemotherapie houdt de huid moeilijk vocht vast, een goede vochtbindende 24 uurs crème of olie is geen overbodige luxe, breng deze dan ook 2 x per dag aan.
*Droge handen worden soepeler met een rijke bodybutter zoals de BUTTERLYCREAM.
100% Raw Sheabutter geeft direct huidherstel en werkt helend eventueel vermengd met de DE-ITCHY

*Nagels kunnen door bepaalde chemo vormen verkleuren, bros en droog worden of juist slap en zacht. Vermijd ten alle tijden nagellak met ‘Formaldehyde’
*Het is af te raden om nu de zon op te zoeken, de huid is extra gevoelig voor UV straling, bescherm uw huid ook tijdens najaar en winter met een SPF 50 en voorkom huidverkleuring.
* Ineens last van puistjes? Ga NIET aan de slag met acne preparaten/producten, hoogst waarschijnlijk heeft u last van folliculitis, raadpleeg ons voor een juist aanpak en verzorging!
Ook na het traject kan uw huidconditie anders zijn dan voorheen. Met de milde producten van IK Skin Perfection kunnen we ook na het behandeltraject de
huid weer in balans brengen en van daaruit de huidconditie verbeteren.

*zonder chemische toevoegingen zoals parabenen, sulfaten en paraffine,
* zonder synthetische geurstoffen (parfums),
* zonder kleurstoffen,
* zonder belastende stoffen, en hebben een pH-waarde gelijk aan de huid.

Bij behandeling met bestraling mogen uw producten geen Phyto-oestrogeen bevatten (zoals onder andere Aloë vera) en behandeling verstorende bestanddelen. De SILK+, RECOVER+, DE-ITCHY+ en Butterly Cream zijn daarom zeer geschikt bij behandeling met bestraling.

Wees zacht voor je huid - Let Nature be your Medicin
Liefs Brenda & IK Skin Perfection

Openingstijden en contact

Onze openingstijden zijn:
maandag 13:00–18:00
dinsdag en donderdag  09:00–21:00
woensdag en vrijdag 9:00-18:00
zaterdag: alleen voor produkten

We zijn via Whatsapp bereikbaar