Search

De huid rondom de ogen is een gevoelige zone. Behalve dat de huid hier dunner is, bevat het oogcontour maar liefst 22 spiertjes( net als onze mond is het een kringspier) die de hele dag in beweging zijn, wel 200.000 keer!! Bovendien bevat de oog huid minder talgkliertjes, waardoor er sneller een tekort aan vocht is. Hierdoor en door het “rijper”(klinkt leuker dan oud ) worden, worden de spieren en de huid rondom de ogen slapper en verliest de huid stevigheid. Waardoor kraaienpootjes, donkere kringen of wallen het gevolg zijn.

 

Donkere kringen
Onder de ogen kunnen donkere kringen ontstaan en zorgen voor een vermoeide indruk en is vaak lastig te verdoezelen. Vaak heeft dit verschillende oorzaken. De meest voor de hand liggende zijn vermoeidheid en stress. Maar het is de reflexzone van de nieren en geeft vaak ook aan dat men te weinig water drinkt. Bij een tekort aan slaap en stress/spanning wordt de huid bleker en vallen de bloedvaatjes onder de huid meer op. Maar een grijze waas kan wijzen op een tekort aan ijzer of vit. B, C of K. Het is van belang groene groente, ei en visolie binnen te krijgen, en meer nachtrust te nemen. Uiteraard is een gezonde leefwijze belangrijk. Elke dag genoeg water drinken is een must, en vooral de start van de dag met 2 glazen lauwwarm water met citroen, zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen en het herstellen van de lipidelaag in de huid.

Opgezwollen huid of wallen
Ook kan men last hebben van wallen onder de ogen. Wat ook weer voor een vermoeide uitstraling zorgt, en kan ontstaan door te weinig slaap of een fikse huilbui, vaak verdwijnen deze kussentjes binnen enkele uren vanzelf.
Indien men permanent last heeft van deze zwellingen is er wat anders aan de hand, deze ontstaan door ophoping van vet of vocht, en speelt de veroudering een rol. Tijdens het “rijper”worden verzwakt het bindweefsel en verliest de collagene en elastine vezels hun werking. Waardoor de wet van de zwaartekracht om de hoek komt kijken en de huid gaat hangen. Dan kan de Anti-Aging oogcreme zorgen voor verbetering.
Net als bij de donkere kringen kan je vochtwallen voorkomen of verbeteren met het drinken van voldoende water en/of kruidenthee. Voldoende vocht zorgt voor een betere vochthuishouding, waardoor overtollig vocht afgevoerd kan worden en het vocht uit de cremes beter kunnen binden met de huid.

De oogcreme van binnen naar buiten aanbrengen met een lichte druk beweging helpt het ook beter afvoeren.
Uiteraard zijn er bij de schoonheidsspecialiste diverse mogelijkheden om de tere ooghuid extra te verzorgen en te verbeteren, bijvoorbeeld met bindweefselmassage.

Openingstijden en contact

Onze openingstijden zijn:
maandag 13:00–18:00
dinsdag en donderdag  09:00–21:00
woensdag en vrijdag 9:00-18:00
zaterdag: alleen voor produkten

We zijn via Whatsapp bereikbaar