Zoek

Nazorginstructies DAS-PLASMA behandeling

Uw huid heeft een intensieve DAS-PLASMA behandeling ondergaan en doorloopt een zichtbare herstelperiode. Om dit proces optimaal te ondersteunen is het van belang deze nazorginstructie zorgvuldig op te volgen. Bij vragen kunt u mij bereiken op 06-24134653 Brenda de Haan

Een DAS-plasma behandeling is een non-invasieve behandeling, waardoor de herstelperiode kort is. Na de behandeling is het behandelgebied gevoelig met mogelijke roodheid, prikkeling, jeuk, irritatie, lichte tot matige zwelling (met name bij behandeling van de oogleden). Dit kan enkele dagen aanhouden.

Daarnaast zijn er direct na behandeling kleine puntjes “de plasmapuntjes” zichtbaar waarop zich binnen afzienbare tijd kleine korstjes “Crusting” genoemd vormen. Na 3-8 dagen zullen deze korstjes er vanzelf af vallen.

Mochten er complicaties optreden als extreme zwelling, allergische reactie, overmatige of aanhoudende schilfering, neemt u dan alstublieft contact op met uw behandelend specialist voor een eventueel aangepast advies. Brenda 06-24134653

Direct na de behandeling

Koelen; 

 • Direct na de behandeling 5-10 minuten met natte gaasjes of koelpads omwikkeld met een schone doek die kort in de vriezer hebben gelegen. Leg nooit direct zonder doek op de huid!
 • Bij thuiskomst 5 minuten om het half uur, tot slapen gaan.

Huid herstellen;

 • Laat de korstjes zoveel mogelijk met rust. De beste bescherming en herstel voor de huid is wanneer de korstjes zolang mogelijk blijven zitten tot deze er vanzelf afvallen (steriele wondgenezing). Belangrijk is dat de korstjes zoveel mogelijk natuurlijk “drogen”, gebruik daarom bij voorkeur geen crème. Teveel crème kan juist infectie veroorzaken.
 • Bij irritatie kan eventueel de helende en kalmerende Ribeskin epiderm post gel aangebracht worden; een dunne laag voorzichtig aantippen 2x per dag gedurende 2 tot 3 dagen.
 • Mocht het echt op dag 2 extreem trekken dan kan een klein beetje van de Occlusiderm zalf gebruikt worden om het iets te veraangenamen.
  Gebruik bij voorkeur de Uberzink van Synergie Skin voor UV bescherming met breedspectrum tegen UV A, UV B en Nir/blauwlicht van schermpjes, door de 21% Zink heeft deze een sterk helende en kalmerende werking.

Na 3-8 dagen

Zodra de korstjes zijn afgevallen gebruikt u een beschermende crème met SPF factor 50 of beter de Uberzink van Synergie Skin gedurende tenminste 2 maanden. In de zomermaanden dient u directe blootstelling van zonlicht op het behandelde gebied te vermijden.                                                          

Uit het Post Treatment Kitje kan de D-stress gebruikt worden op moment dat de korstjes van de huid af zijn (en de huid nog wat roodheid geeft). Dan kan ook deze volgorde ingezet worden: De-stress > Occlusiderm > Uberzink  (of evt de occlusiderm weglaten)

Met korstjes : alleen occlusiderm en Uberzink,  GEEN olie -> anders wordt de huid “te week” van de (De-stress)olie, waardoor de korstjes er sneller afgaan dan gewenst 😉

Camouflage

Voor het camoufleren van de spots adviseren ik de Bellapierre foundation te gebruiken. Deze werkt helend en verstopt de huid niet, maar beschermt en ondersteunt het herstel.

Belangrijke aandachtspunten 

 • niet wrijven of krabben aan de behandelde gebieden
 • geen hete douche tot korstjes zijn afgevallen
 • geen sauna of stoombaden tot 1 maand na de behandeling
 • na het wassen / douchen voorzichtig droogdeppen
 • niet plukken of krabben aan de korstjes, deze dienen er vanzelf af te vallen
 • vermijd blootstelling aan de zon gedurende ten minste 1 maand na de behandeling
 • gebruik een SPF50 crème met fysische filter (geen chemische filter)

Vervolgbehandelingen
Veelal na 4 tot 6 weken, als de roodheid is verdwenen kan de nabehandeling desgewenst herhaald worden.

Mogelijke bijwerkingen

 • Oedeemvorming na behandeling van de oogleden. Kan ongeveer 5 dagen kan duren.
  Bij behandeling aan de bovenoogleden kan oedeemvorming ook onder de ogen verschijnen.
 • Erytheem / roodheid nadat de korst is gevallen. Zal geleidelijk verdwijnen. Roodheid kan tot 3 weken duren, afhankelijk van het huidtype.
 • Hyperpigmentatie is uiterst zeldzaam met DAS-PLASMA; kan ontstaan als de nazorginstructies niet worden gevolgd en er geen voorgeschreven zonnebrandcrème wordt gebruikt. Huidtype 5 en 6 is gevoeliger voor hyperpigmentatie.
 • DUS is SPF ook in de winter een MUST!
 • Weinig tot geen resultaat: dit kan te wijten zijn aan een verminderde huidkwaliteit.
  !Het uiteindelijke resultaat is pas zichtbaar naar 3 maanden, de stimulatie en aanmaak van collageen heeft tijd nodig. Bij sommige indicaties zijn meerdere behandelingen nodig om het optimale resultaat te behalen.

Hoe mogelijke complicaties te behandelen
Hyperpigmentatie
Protocol: crème met vitamine-C in de ochtend crème in de avond, minimaal gedurende 2 tot 3 weken.
Bij aanhoudende pigmentatie; crème met vitamine-A (Retoïne) 3x per week in de avond gedurende 2 maanden.
Zonnebrandcrème gedurende ten minste 3 maanden na de behandeling.

Oedeem/ Ontsteking
Protocol: natte, ijskoude gaasjes of oogkompressen gedurende een aantal minuten om het half uur. Eerste en event. 2e dag.

Erytheem/ Roodheid
Uberzink of crèmes met Aloë Vera 2x per dag

Huidonregelmatigheid/ deukjes
Tijd heelt; de huid heeft tijd nodig om te herstellen. Om het herstelproces te versnellen is een crème met vitamine-A (Retoïne) of crème met groeifactoren aan te bevelen voor de regeneratie van het behandelde gebied.
Bij aanhoudende huidonregelmatigheid kan een extra behandeling met DAS-plasma of een microneedling behandeling de huidonregelmatigheid verbeteren.

Openingstijden en contact

Onze openingstijden zijn:
maandag 13:00–18:00
dinsdag en donderdag  09:00–21:00
woensdag en vrijdag 9:00-18:00
zaterdag: alleen voor produkten

We zijn via Whatsapp bereikbaar