Beauty for you

Consumentencosmetica versus cosmeceutical

  • Consumentencosmetica, verkrijgbaar bij parfumerie, drogisterijen etc. bevatten slechts 1 tot 3% werkbare werkstoffen! Hoe kan dat?

Dit komt omdat de producten zonder huidanalyse en Dit komt omdat de producten zonder huidanalyse en kennis van de huid verkrijgbaar zijn, daarom mag er wettelijk minimaal werkstof inzitten om te waarborgen dat de huid bij gebruik hiervan zo min mogelijk problemen kunnen veroorzaken, immers in deze winkels kan men ook niet adviseren bij reacties wat te doen en hoe dit op te lossen. Vaak zie ik ook dat klanten een totaal verkeerde verzorging voor hun huidtype gebruiken, en gebruik van verkeerde cosmetica kan wel degelijk leiden tot huidproblemen, juist doordat er goedkope werkstoffen en conserveringsmiddelen inzitten! Denk aan Parrafine en parabenen, SLE/SLES, parfum en synthetische stoffen die huidfunctie verstorend werke. Je hebt maar 1 huid die een leven lang mee moet, wees er LIEF voor!

Bij mij in de salon is dat anders, ik kan als huidexpert afstemmen op de huid en de huidbehoefte wat het beste is voor uw huid, ik beschik over de kennis om bij te stellen bij reacties en hoe deze te ondervangen, vandaar dat producten in salons veel meer werkstoffen hebben, maar ook in hogere dosering en daardoor kunnen we als huidexpert resultaat gericht werken.
Veel dermatologen zijn van mening dat crèmes van de drogisterij of parfumerie niet veel meer kunnen doen dan de huid hydrateren. Dit in tegenstelling tot producten die u op doktersrecept kunt verkrijgen. De werkelijkheid ligt iets genuanceerder. Want tussen producten van de parfumerie of drogist en medicinale crèmes zit nog 1variant: cosmeceuticals. We spreken van cosmeceuticals wanneer de werking van producten tegen de farmaceutische grens aanligt. Door de hoge dosering actieve werkstoffen en lagere pH-waarden dan cosmetica, werken cosmeceuticals veel dieper door in de huid. Reguliere cosmetica beperken zich tot de bovenste dode huidlaag en hebben slechts een verzachtend en verzorgend karakter.

Vanaf 15 % spreken we al over medicinaal/farmaceutisch werken. De producten die ik gebruik bevatten dus zeer veel werkstoffen in hoge concentratie en dat ziet en voelt u!
Waardoor u er minder van nodig heeft in gebruik en u langer met uw producten doet. Natuurlijk worden AlphaH, Malima , Bbie (Baby-kinderlijn) & zZacht niet op dieren getest.

Meer over cosmeceuticals >>