Zoek

BIOPTRON
LICHTTHERAPIE

We zetten je graag in het licht!

Bioptron lichttherapie voor het behandelen van o.a. pijn, huidproblemen en wondheling. Naast de bestaande behandelingen voor o.a. Wellness, Healthness & Huidverbetering heeft Beauty for you weer een noviteit erbij, een fantastisch apparaat die een verlengstuk is van de behandelingen, maar waar veel meer mogelijk mee is.

Bioptron Kleur & Lichttherapie werkt op een natuurlijke manier door het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen en zo zijn eigen genezingskracht vrij te geven. Zo  is het dus eigenlijk voor iedereen gezond en geschikt, daar het ook je algehele weerstand verhoogt.

Licht speelt een belangrijke rol in ons leven, zonder licht bestaat er geen leven. Het is wetenschappelijk en medisch bewezen dat veel ziekten en psychische aandoeningen worden veroorzaakt door een gebrek aan daglicht. Tegenwoordig besteden we bijna 90% van onze tijd binnenshuis (ook werkomgeving) zonder natuurlijk licht. Terwijl daglicht een essentieel onderdeel is van een natuurlijk biologisch systeem en noodzakelijk functioneren van ons stofwisseling- en immuunsysteem. Zonder zonlicht maken we geen vitamine D aan en een tekort aan deze vitamine kan serieuze gevolgen hebben voor ons lichaam. Het zonlicht straalt uit als een kleur, maar gezien door een prisma bestaat het zonlicht uit 7 kleuren. Elke kleur heeft zijn eigen golfengte en effect op ons lichaam en geest. Het heeft een positief effect op de kwaliteit van ons bloed en daarmee een positief effect op alle cellen in ons lichaam.

BIOPTRON is een uniek, gepatenteerde lichttherapie met klinisch bewezen resultaten op het gebied van huidherstel, huidvernieuwing en huidverjonging, maar ook voor o.a. reumatische klachten, fibromyalgie, artritis en artrose inzetbaar voor pijnstilling. BIOPTRON Licht Therapie zendt gepolariseerd lage energie licht, wat een bio stimulerend effect heeft en zeer effectief werkt als aanvullende therapie maar ook als een op zich staande therapie. BIOPTRON’s speciefieke polychromatisch licht spectrum omvat het zichtbare licht en helende deel van het infrarood spectrum, vergelijkbaar met de zon maar dan zonder de mogelijk schadelijke UV straling.


Het heeft een positief effect op de kwaliteit van het bloed en zo een positief effect op alle cellen in ons lichaam bij o.a.: littekens, huidontstekingen, acne, rosacea, psoriasis, oppervlakkige bacteriële infecties, (Hoofd)pijnklachten. Het verbetert de micro-circulatie en celstimulatie, versterkt het afweersysteem, stimuleert de regeneratieve en herstellende processen, versnelt wondgenezing, verlicht pijn of verlaagt de intensiteit, ontstekingsremmend, stimulatie van ons lymfestelsel, een verbeterde doorbloeding, het activeert celgroei en het verbetert het afweersysteem/immuniteit, pijnstillend en spierontspannend.

BIOPTRON VOOR PIJNBEHANDELING

Bij Beauty for you kunt u het licht nu ervaren.  EERSTE KEER GRATIS, 10 min. €17,50 en een 100 min kaart €150,00

 

Bioptron lamp lichttherapie kan gebruikt worden in combinatie met andere medische behandelingen bij volwassenen en kinderen voor: Bijv.;

 • Reumatologie
 • Artrose pijn
 • Reumatoïde pijn
 • Fysiotherapie
 • Pijn aan de onderrug
 • Schouder- en nekpijn
 • Pijn aan de enkel
 • Muculoskeletale aandoeningen
 • Carpale tunnelsyndroom pijn
 • Sportgeneeskunde
 • spierkrampen
 • verstuikingen
 • verrekkingen
 • kneuzingen
 • zachte weefselschade van spieren, pezen en ligamenten
 • peesontstekingen
 • tenniselleboog

 

Aangeraden behandelingsduur 10 min.

TOEPASSING: BIOPTRON LICHTTHERAPIE

Toepassing van Bioptron lichttherapie kan helpen bij onder meer volgende 9 toepassingen:

 • Anti-Ageing van uw huid
 • Genezing van wonden
 • Eczeem en acne
 • Rosacea
 • Littekens
 • Spierpijn
 • Artrose
 • Reuma
 • Depressie, winterdepressie

De uitstekende kenmerken van BIOPTRON Licht laat het licht toe niet alleen de huid te penetreren, maar ook de diepere weefsels. Het positieve effect van BIOPTRON Licht is daarom niet beperkt tot het behandelde gebied van de huid.

BIOPTRON lamp van ZepterBIOPTRON Licht heeft biostimulatieve effecten: wanneer het toegepast wordt op de huid stimuleert het lichtgevoelige intracellulaire structuren en moleculen. Dit leidt tot cellulaire kernreacties en veroorzaakt zogenaamde secundaire reacties, die niet beperkt zijn tot het behandelde gebied van de huid.
BIOPTRON lichttherapie stimuleert en moduleert herstellende en regeneratieve processen, en ook het proces van het menselijk immuunsysteem.

BIOPTRON lichttherapie is aanvaard geworden als een nieuwe vorm van behandeling voor preventie, therapie en rehabilitatie voor de vermelde medische indicaties.
De werking van de Bioptron Lichttherapie is gebaseerd op een wisselwerking van meerdere mechanismen in ons lichaam:

1. Versnelde en verbeterde wondheling waardoor vorming van littekens wordt onderdrukt: het Bioptron® licht herstelt beschadigde celmembranen waardoor de cellen opnieuw zuurstof uit de bloedbaan kunnen opnemen en de opgenomen zuurstof verwerkt kan worden tot energie. Deze energie laat toe dat er nieuwe cellen kunnen aangemaakt worden waardoor de weefsels hersteld kunnen worden.
2. Ontstekingsremmend: het Bioptron licht zorgt voor de aanmaak van stoffen (interferon alfa en beta) die onze weefsels herstellen en vernietigt tevens stoffen (prostaglandines) die schade berokkenen aan onze weefsels.
3. Stimulatie van ons lymfestelsel: het Bioptron licht zorgt ervoor dat onderhuidse vochtopstapelingen (oedemen) en afvalstoffen vlugger verdwijnen.
4. Verbeterde doorbloeding: het Bioptron licht staat in voor de uitzetting en versnelde vorming van nieuwe bloedvaatjes waardoor er sneller en meer zuurstof (en andere bouwstoffen) naar de zieke en beschadigde weefsels gaan.
5. Pijnstillende en spierontspannende werking: het Bioptron licht vermindert de prikkeling van de zenuwbanen en verdooft de zenuwuiteinden, waardoor pijn verlicht wordt.
6. Stimulatie van ons immuunsysteem: de weerstand van ons lichaam wordt lokaal versterkt dankzij de Bioptron® Lichttherapie
Voordeel van Bioptron t.o.v. andere therapiën zoals : electrotherapie, lymfedrainage
-eenvoudig in gebruik, korte toepassingstijd, GEEN bijwerkingen !
Ideaal als aanvullende therapie
Toepasbaarheid : Cosmetische/Cosmedische Therapie, Chirurgie, Reumatologie, Dermatologie, Sportgeneeskunde, Fysio-, Revalidatie Therapieën.

BIOPTRON LICHT VOORDELEN:

De Bioptron Lichttherapie biedt heel wat voordelen bij volgende aandoeningen:

1. Wondheling:
Snellere en mooiere genezing bij open beenwonden, doorligwonden, diabetische voet, brandwonden (1e en 2e graad), post-operatieve wonden, littekenweefsel, kloven, schaaf- en snijwonden. Snellere wondheling beperkt ook littekenweefselvorming.
2. Ontstekingen:
Vluggere genezing bij ontstekingen van spieren, gewrichten, pezen en zenuwen.
Bijvoorbeeld rug- en nekklachten, slijmbeursontsteking, tennisarm, jicht, (reumatische) artritis, schouderkapselontsteking, voorhoofdsholteontsteking (sinusitis) reuma, arthrose, enz.
3. Huidproblemen:
De Bioptron® Lichttherapie heeft een positief effect bij huidklachten veroorzaakt door psoriasis, eczeem, zona, huidschimmel, acné en sommige vormen van herpes (koortsblaas/lip).
4. Sportkwetsuren:
Vluggere verdwijning van bloeduitstortingen en zwellingen door weefselvocht (door sporttrauma’s en andere ongevallen zoals spierscheur, gewrichtsbandenscheur, kneuzing, verstuiking, enz.)
5. Pijnverlichting:
Pijnstillend effect bij gordelroos (zona), geknelde zenuw (bijvoorbeeld ischias), hernia, posttraumatische pijnen, enz. Bioptron Lichttherapie
Het Bioptronlicht bestaat, net zoals gewoon licht, uit elektromagnetische golven. In tegenstelling tot gewoon licht is het Bioptron licht gepolariseerd. Precies dit polarisatie-aspect vormt de sleutel van het therapeutische effect van de Bioptron Lichttherapie.

Het Bioptronlicht bereikt een polarisatiegraad van minimaal 95% via reflectie gebaseerd op de Wet van Brewster. Brewster gaf zijn naam aan een speciale spiegel die bestaat uit verschillende lagen speciaal geslepen glas. Elk Bioptron-apparaat bevat een Brewsterspiegel waardoor het licht wordt gepolariseerd. Gepolariseerd licht plant zich voort in vlakke golven evenwijdig aan elkaar. Een Bioptron apparaat bevat een stofvrije optische tube met een speciale halogeen lichtbron alsook een UV filter.

Een speciale Brewsterspiegel zorgt voor het polarisatie-aspect
Het therapeutisch lichtspectrum dat een Bioptron-apparaat uitstraalt, is vrij van schadelijke UV-stralen (het licht brengt dus geen schade toe aan de celstructuren, het menselijk oog of de huid). Het Bioptron-lichtspectrum bevat het volledige zichtbare deel van het lichtspectrum (violet, blauw, groen, geel, oranje en rood) en slechts een fractie van het infrarood spectrum (480-3400 nm). Een geïntegreerde koeling in het apparaat zorgt ervoor dat de temperatuur van de huid bij dezelfde behandelingsafstand (10cm) constant 37° Celsius blijft. Zo is er geen enkel gevaar voor oververhitting van de lamp.

Openingstijden en contact

Onze openingstijden zijn:
maandag 13:00–18:00
dinsdag en donderdag  09:00–21:00
woensdag en vrijdag 9:00-18:00
zaterdag: alleen voor produkten

We zijn via Whatsapp bereikbaar