Zoek

ACNE

Acne

Zo af en toe hebben we allemaal wel eens een pukkeltje, puistje of mee-eter. Voor de een geen probleem, maar rond de puberteit ploppen de puistjes, pukkels, heftige ontstekingen, roodheid en mee-eters als paddenstoelen uit de huid… Acne Vulgaris.

Maar ook rond de 25 tot 40 jaar kan het ook weer de kop opsteken: De Acne Tarda Beide een akelige huidaandoening die ook in het sociale leven een flinke stoorzender kan zijn.

De oorzaken van acne in de puberteit kunnen we niet altijd volledig wegnemen. De veranderingen in je hormoonhuishouding is de grootste trigger, daarnaast voeding (dat wil je niet horen, maar denk aan chips, pizza en energydrank en suikers zijn grote triggers!) en stress.

Door de juiste producten en behandelingen in te zetten kunnen we samen de acne uitbraak wel onder controle krijgen en erger voorkomen, tevens blijvende schade zoals littekens voorkomen. 

Wist je dat ik diverse behandelmethodes heb voor Acne en Acnelittekens en dat dit in veel gevallen VERGOED wordt door de zorgverzekering?!
Boek een Acne start & MultiClarify als startbehandeling, van daaruit kunnen we een behandelplan bespreken.

 Vaak begint acne al een jaar voor de pubertijd op te spelen, maar is het zo weinig dat je het nauwelijks door hebt. Ongeveer 40% van de pubers/adolescenten heeft last van acne. In de pubertijd ondergaat het lichaam onder invloed van hormonen een aantal veranderingen. Wat zo ook hun uitwerking op de huid heeft.
Acne.. het blijft voor veel mensen een vervelend probleem. Bij een acne-huid is de huidflora verstoort, jouw huid is verdikt en heeft een hoge talgproductie waardoor poriën verstoppen en ontstekingen kunnen ontstaan. Een acne-achtige en vette huid heeft veel behoefte aan evenwichtige en effectieve verzorging voor een beschermde, gezuiverde en gematteerde huid.

De behandelmogelijkheden voor acne zijn de laatste jaren enorm toegenomen. Toch blijft acne een aandoening met een chronisch karakter en vereist de langdurige aandacht. Door deze huid professioneel te laten behandelen, de ondersteunende geadviseerde producten te gebruiken en voeding en lifestyle aan te passen, bied je jouw huid het beste om puistjes en acne te reguleren en te verminderen!

Omdat ik het van belang vind zo snel mogelijk resultaat te boeken bij mijn klanten met huidproblemen, laat ik de klant direct na de eerste behandeling starten met de juiste producten. Alleen op deze manier kan ik staan achter de behandelingen en zo het snelste het beste resultaat laten bereiken! Want huidverbetering doen we samen, 50% In de salon 50% Thuis.

Na deze behandeling kijken we samen welke vervolgbehandelingen we kiezen voor Acne en maken we een plan. Vaak wordt eerst de behandelfrequentie 1 keer per week á 2 weken gedaan en afgebouwd naar 1x per 4 tot 6 weken. Dit geldt voor de ACNE & AHA. Maar ook is de SQT REPAIR (interval 2-4 weken) of de PD13 een aanrader.

Het ontstaan van acne:
In de huid bevinden zich talgkliertjes die talg aanmaken (= een vettige substantie samengesteld uit vetstoffen van te gronde gegane kliercellen vermengd met hoorncellen) om de huid soepel te houden en te beschermen tegen het binnendringen van bacteriën. De talgklieren voeren het talg naar de huidoppervlakte via een haarschacht. Bij het ontstaan van acne verstopt de opening van de haarschacht door talg en huidschilfers, die als een propje in de haarschacht blijven vastzitten. Dit is het begin van een comedo. Deze groeit doordat er steeds meer huidschilfers (verhoorning) en talg bijkomt, waardoor de haarschacht volledig blokkeert (de gesloten comedo of whiteheads, geelwit bobbeltje). Als de haarschacht zich verwijdt noemen we het een open comedo of blackheads (het zwarte
puntje). Doordat het gaat ontsteken komen er pustels en papels. Pustel is een ontsteking door de stafylokok bacterie en de papel is een steriele ontsteking.

Acne is een infectie aan de huid die vele oorzaken kan hebben:
Infectie: door bacteriën in en buiten je lichaam, kans op ontstekingen, zodat de huid minder weerstand krijgt tegen volgende ontstekingen;
Hormonaal: door veranderingen in het lichaam, tijdens bijvoorbeeld de pubertijd of zwangerschap, krijgt het lichaam meer talg te verwerken, zodat als je daar gevoelig voor bent een ophoping van talg ontstaat;
Verhoorning: door te snelle verhoorning van de bovenste huidlaag kan er een te dikke huid ontstaan die moeilijk zweet en talg doorlaat. Daardoor ontstaan weer infecties en ophoping van talg;
Verder: verder zijn stress, transpiratie, alimentaire factoren (voeding), digestieve (spijsvertering) factoren en U.V. licht beïnvloedende factoren.

Acne en voeding: ZUIVEL EN PUISTJES
Als ik chocolade eet, of varkensvlees dan gaat het helemaal mis… Dit is iets wat ik regelmatig hoor wanneer ik iemand in de behandelstoel vraag, of hij of zij zelf weet waar het puistjesprobleem ontstaat. Natuurlijk kan het zo zijn dat je inderdaad zelf ontdekt hebt dat het consumeren van bepaalde voeding zorgt voor het verergeren van jouw huidprobleem. Het kan erfelijke aanleg zijn, hormonale disbalans, een trigger in voeding etc. Het is moeilijk te achterhalen welke factoren een rol spelen in de oorzaak van acne. Waar veel mensen nog niet direct aan denken bij het zoeken naar de reden achter het probleem is het consumeren van
zuivel. Nederland is een land dat bekend staat om de voorliefde voor kaas, melk en andere zuivelproducten. Iets wat sinds kort bewezen is, is het feit dat het consumeren van zuivel een grote trigger van acne kan zijn. Het vreemde is dat wij de enige zoogdieren zijn die na onze babytijd nog steeds melkproducten consumeren. De stoffen van kaas blijven 36 tot 48 uur in ons lichaam, vandaar dat het niet makkelijk via onze spijsvertering weg kan, enzo via de huid naar buiten komt. Melk bevat een mix van eiwitten, vetten, koolhydraten maar ook groeifactoren en hormonen. En laat het nou net zo zijn dat deze laatste twee ingrediënten een negatieve invloed kunnen hebben op jouw huid. Onder deze hormonen bevinden zich ook de voorlopers van het hormoon dihydrotestosteron. Ditzelfde hormoon speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van acne.

Heb je in je lichaam een te hoge hoeveelheid dihydrotestosteron, dan verhoogt de talgproductie van de huid, waardoor er sneller ontstekingen zullen ontstaan. Het kan dus net zo zijn dat het eten van zuivel in jouw geval de hoeveelheid van dit hormoon in jouw lichaam te hoog maakt waardoor het jouw probleem verergerd. Dus heb je een acne probleem, probeer eens een maand alle zuivelproducten te laten staan en deze te vervangen voor natuurlijke zuivel vanuit sojamelk of bijvoorbeeld amandelmelk. Wie weet geeft dit jou een zetje in de goede richting! De schoonheidsspecialiste kan je huid reinigen, de onzuiverheden verwijderen en je een huidverzorgings- en lifestyle advies voor thuis geven. Niemand vindt het leuk om onzuiverheden te hebben, ontmoedigend is het zeker als er een opmerking (of erger) wordt gemaakt. Laat je niet uit het veld slaan! Ieder mens heeft mooie en minder mooie punten. Laat de mooie spreken!

Adviezen bij acne
Hygiëne: bij acne is hygiëne ontzettend belangrijk. Aangezien een vette huid meer talg aanmaakt en de kans op verstopping van de poriën toeneemt. Dit kan resulteren in comedonen en puistjes. Door elke dag een schone handdoek en washand te gebruiken en dagelijks de kussensloop te vervangen wordt de kans op verergering/instandhouding van acne geminimaliseerd. Bij acne is het gebruik van een poederdons in poederdoosje en sterk dekkende make-up af te raden. Bij puistjes op het voorhoofd geen pony dragen en uitkijken met gel, haarlak e.d. Eveneens is het beter om bij puistjes in de hals geen kleding met col of
sjaal te dragen.

Verzorging: het gebruik van gewone zeep is ten zeerste af te raden! Hierdoor wordt de huid extra geactiveerd, waardoor er meer talg wordt aangemaakt en de kans op verstoppingen wordt vergroot. Beter is om een zachte maar effectieve reinigingsgel en zuurgraadherstellende lotion te gebruiken. Reinig de huid 's morgens en 's avonds en breng daarna een verzorgende crème of gel aan. Eventueel dagelijks Serum Acne of Acne Ampul aanbrengen en 2x per week een hydraterend of reinigend masker. Dit om de poriën te reinigen en te verzorgen.

Voeding: voeding heeft invloed op acne. Dit is voor iedereen verschillend! Let op wat je eet en kijk waar je huid sterk op reageert. Het is gebleken dat scherpe kruiden, vetten en alcohol een stimulerend effect op acne hebben. Ook is het aan te raden uit te kijken met gisten, kazen en zuivel (stoffen van kaas blijven 36 tot 48 uur in het lichaam). Suikers zijn uit den boze, en kijk ook uit met Macaroni, witbrood, witmeel & Gluten., gefrituurd voedsel en verzadigde vetten.
Groenten & Fruit vooral de rode & Oranje, hebben een positief effect, liefst biologisch, puur en onbewerkt. Om altijd een streng dieet te volgen is moeilijk, maar overal waar te voor staat moet vermeden worden. Zorg voor voldoende afwisseling in de voeding en eet regelmatig kleinere hoeveelheden. Veel water drinken is belangrijk. Water met Tea Tree, groene thee of brandnetelthee hebben naast een hydraterende werking ook een zuiverende werking op de huid. En een zeer krachtige anti-oxidant is de matcha thee, die je ook door Smoothies , salades, dressing of zelfs cake kan mengen.

Zon: de zon(nebank) heeft een goede uitwerking op acne. Warmte maakt het talg vloeibaar, waardoor deze makkelijker via de poriën kan afvloeien. Maar, na een zonnebankkuur of zonvakantie kan de acne verergeren doordat de opperhuid is gaan verdikken als bescherming tegen de zon. Regelmatig de huid verdunnen met een peeling of een lysing zorgt ervoor dat de poriën open blijven. Te veel zon(nebank) is uiteraard af te raden in verband met kans op huidbeschadigingen door U.V.-straling! 

!!Niet zelf gaan uitknijpen: de verleiding is vaak groot, maar beter is het om zelf geen mee-eters en puistjes uit te drukken. De kans op huidbeschadigingen en littekens wordt aanzienlijk groter! De schoonheidsspecialiste kan op verantwoorde wijze comedonen en talgophopingen verwijderen. Mocht je toch iets extra's willen doen, reinig de huid op de juiste wijze en stip puistjes aan met Tea Tree olie. Ook een poedermasker met toevoeging van Tea Tree olie zal verbetering brengen. Mocht er per ongeluk toch een puistje opengaan, ontsmet deze dan met Sterilon of Tea Tree olie.

Samendoen: een gezamenlijke inzet is van belang om resultaat te behalen. Volg de aangegeven huidverzorgingsadviezen consequent en gun je huid de tijd. Verbetering zal niet direct zichtbaar zijn. In het begin kan het zelfs even verergeren! Maar na enige tijd zal het verminderen en onder controle te houden zijn.
Blijf er niet mee rondlopen, maar boek vandaag nog de behandeling in. Huid verbeterende behandelingen t.b.v. Acne of Acnelittekens worden door
jouw zorgverzekering vergoed.

Openingstijden en contact

Onze openingstijden zijn:
maandag 13:00–18:00
dinsdag en donderdag  09:00–21:00
woensdag en vrijdag 9:00-18:00
zaterdag: alleen voor produkten

We zijn via Whatsapp bereikbaar